Pilates Studio

Petra

Hogyan szólítanak a stúdióban?
Petrának szólítanak.

Milyen óratípusokat tartok?
Pilates oktatóként egyéni órákat tartok.

Az egyéni óra a leghatékonyabb, ha komoly céljaid vannak, mivel itt teljesen rólad szól minden, a Te fejlődési szintedhez, egyéni igényeidnek megfelelően alakítom ki az edzésprogramot. Egyéni órán lehet igazán az egyes diszbalance-okat javítani, célzottan fejlődni.

A Pilates Reformer fejleszti az erőnlétet, a rugalmasságot, mobilitást, koordinációt és állóképességet. Őszintén szólva ez a masina szerelem. Eszméletlen eredménnyel lehet vele dolgozni a különböző rugós ellenállások alkalmazásával. Az ember nem hinné, hogy mennyiféle gyakorlat kivitelezhető vele. Éppen ezért szeretem annyira, mert maximálisan támogat abban, hogy edzői kreativitásom szárnyalhasson.

A Funkcionális pilatesre nehéz megfelelő nevet találni, mert a legjobb tudásom szerint több módszert is alkalmazok: Pilates, funkcionális tréning, preventív gerinctréning. Az óra célja erősítés, mobilitás-, egyensúly- és állóképesség fejlesztés. Nagy hangsúlyt fektetek a bemelegítése és a nyújtásra, ezek fontossága kimagasló a prevenció és az egészséges izomzat, kötőszövet építése, megtartása szempontjából.

Melyik a kedvenc óratípusom és miért?
Minden óra egyformán kedvenc számomra, amit tartok. Elképzelhetetlen lenne olyan órát tartani, amit esetleg kevésbé szeretek. Ami nagyon fontos, hogy a számomra legfontosabb alapelvek, amelyekkel azonosulni tudok teljesüljenek az óráimon, így tudok önmagam lenni és úgy gondolom csak így van értelme.

Kinek ajánlom?
Az óráimat azoknak ajánlom, akik szeretnének testileg erősödni, tónusos fitt formát elérni. Emellett fontos számukra, hogy olyan mozgásformát végezzenek, ami a mindennapi konfortérzetüket is javítja, esetleges visszatérő hát, deréktáji fájdalommal küzdenek és ezen is szeretnének javítani.

Sporttal kapcsolatos filozófiám?
Nagyon fontos számomra a természetesség, így a testformálás terén is a természetes fitt forma a cél. Nagy hangsúlyt fektetek a belemelegítésre, törzsizomzat, mozgató és stabilizáló core izmok erősítésére, tartásjavításra. Tapasztalatból tudom, hogy következmény nélkül nem lehet kihagyni az alapok megerősítését, ha ez rendben van bármilyen típusú mozgásba belekezdhetsz, fogsz tudni mire építeni. Megtapasztaltam, hogy a rendszeres mozgás nem csak a fizikai jól létünk alapja, hanem plusz energiát, önbizalmat ad az élet minden területéhez. Ezt a filozófiát képviselem, és szeretném átadni minél több embernek.

Pilates Studio

További oktatóink

OktatóinkÓrarend