Pilates Studio

Kati

Hogyan szólítanak a stúdióban?
Katikának szólítanak, de a Katit jobban szeretem 🙂 

Milyen óratípusokat tartok?
Talaj es gépes reformer órákat oktatok . 

Melyik a kedvenc óratípusom és miért?
A szívem csücske a gépes óra, azon belül is a csoportos gépes, mert annak ellenére, hogy sokkal több odafigyelést igényel tőlem, mégis sokkal izgalmasabb. A hangulata is mondhatom szórakoztató, mert ahogy összeszoknak a kis négy fős “ csapatok “ egymást motiválva és sokszor viccelődve jobban haladnak, mint egy egyéni órán. 

A gépes órákon ellenállással dolgozunk, amit a rugók adnak. Ez egyben nehezíti, de ugyanakkor könnyíti is a mozgást. Nehezíti annyiban, hogy nagyobb erőt kell kifejteni, mint egy talaj pilatesen, de segít vezetni a helyes tartást és a mozgás irányát. 

Kinek ajánlom?
Igazából a Pilates az, ami mindenkinek bátran ajánlható, természetesen egyénre szabva. Ha meg kellene határoznom, akkor talán a 25-60 év közötti korosztály lenne a célcsoport. A szép benne az, hogy egy csoportos órán belül milyen jól össze lehet hangolni a munkát egy fiatalabb és egy idősebb vendég között, vagy sportosabb és még egy kezdő vendég között is úgy, hogy mindenki azt érezze az óra végén, hogy két centivel jár a föld felett, mert olyan könnyű lett a teste. Vagy éppen két centivel magasabb lett, mert szépen ki tudja húzni magát. 

A gépes Pilates az, ami tényleg függőséget tud okozni, mert annyi jó hatása van a testre. Elmúlik a hát és derékfájás. Karcsúsodik a derék, szép kerek lesz a váll, feljebb ugrik a fenék és sorolhatnám ….

Óriási izmokat ne várjunk tőle es nagy mértékű fogyást sem.Azt kimerem őszintén jelenteni, az egész test átalakul.

Sporttal kapcsolatos filozófiám?
Csak olyan mozgásformát szabad választani amit az ember rendszeresen, szívvel, lélekkel és örömmel tud csinálni. Akkor van értelme, ha minden egyes mozdulatnál érzi, hogy ez neki jó és a hasznára válik, mert akkor motivált lesz és akar mozogni.

Pilates Studio

További oktatóink

OktatóinkÓrarend