Pilates Studio

Dorci

Hogyan szólítanak a stúdióban?
A nagy többség Dorcinak szólít, de van aki Dorottyának. Azt azért szeretem nagyon, mert abban a megszólításban mindig extra szeretet van.

Milyen óratípusokat tartok?
Az összes óratípust tartom. Egyéni órát, Reformer csoportost, Halot, Tabatát, Barre-t, Funkcionális órákat, stb.

Melyik a kedvenc óratípusom és miért?
A pilates a legnagyobb és az örök szerelem. Számomra a pilates mindennek az alapja. Szerintem mindenkinek kellene pilates-eznie legalább heti egyszer. Véleményem szerint a pilates olyan testtudatot épít, amire bármilyen másik mozgásformát fel lehet építeni.

Kinek ajánlom?
Ahogy mondtam mindenkinek ajánlom. Kortól, nemtől, edzettségi állapottól függetlenül. Ami az egyik fantasztikum a pilatesben az az, hogy bármilyen állapotra lehet adaptálni. A teljesen kezdőtől a profi sportolói szintig. Mindezektől függetlenül azt fontosnak tartom kiemelni, hogy tapasztalatom szerint a legtöbb hobbi sportolónak az válik be a leginkább, ha váltogatja az óratípusokat, így soha nem lesz unalmas.

Sporttal kapcsolatos filozófiám?
A mozgással kapcsolatban két gondolatot tartok megosztásra érdemesnek. Az egyik az, hogy soha nem szabad a csodát két héttől vagy egy hónaptól várni. A testünkbe való idő- és energiabefektetés egy élethosszig tartó szisztematikus munka. Zongorázni vagy spanyolul sem egy hónap alatt tanulunk meg, hanem hosszú évek alatt és soha nem tudjuk azt mondani, hogy kész, itt a vége. Mindig van több, jobb és precízebb. A másik pedig az, hogy a sporttal kapcsolatban ne kergessünk olyan ideákat, amelyeket soha nem fogunk elérni. Ne akarjunk a szomszédra vagy a hollywoodi sztárra hasonlítani. Saját magunk legjobb és legegészségesebb állapotáért dolgozzunk nap mint nap és akkor nem állandó csalódással fogunk szembesülni, hanem folyamatos sikerrel és megelégedettséggel. Mindannyian mások vagyunk és ez így tökéletes.

Pilates Studio

További oktatóink

OktatóinkÓrarend